Το Rocketry Project της ASAT αποτελεί το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από φοιτητές του πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας την απόκτηση γνώσεων στο πεδίο της Ερευνητικής Πυραυλικής. Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνογνωσία και η εμπειρία που αποκτήθηκε έθεσαν τα θεμέλια για την εδραίωση των δύο μεγαλύτερων στόχων του Project.

Τον πρώτο από αυτούς αποτελεί η επιθυμία προώθησης και εξέλιξης του τομέα σε Πανεπιστημιακό επίπεδο αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της χώρας μας. Με αυτό τον τρόπο προάγεται η θεσμοθέτηση ενός δικτύου ατόμων, ομάδων και συνεργατών γύρω από το σύνολο του ASAT-Rocketry.

Δεύτερος στόχος είναι η συμμετοχή στο Spaceport America Cup (S.A.C.), ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός Πυραυλικής στον κόσμο και λαμβάνει χώρα στο New Mexico των Η.Π.Α. Αποστολή του διαγωνισμού είναι η σχεδίαση, κατασκευή και εκτόξευση ενός πυραύλου σε μία πληθώρα κατηγοριών ανάλογα με το υψόμετρο και τον τύπο του προωθητικού που χρησιμοποιείται. Το Project μας στοχεύει σε απόγειο 10.000 πόδια A.G.L. (Above Ground Level) με την χρήση COTS κινητήρα στερεού προωθητικού. Στη συνέχεια, μέσω της σχεδίασης επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή υψομετρική ακρίβεια και η ασφαλής ανάκτησή του πυραύλου με την βοήθεια του αλεξιπτώτου, καθιστώντας τον επαναχρησιμοποιήσιμο. Ακόμη, στα πλαίσια του διαγωνισμού τα μέλη μας δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη ενός λειτουργικού Payload.

Τον τελευταίο χρόνο, η ομάδα μας έχει καταφέρει να διευρύνει το πεδίο δραστηριοποίησής της, διαμέσου ποικίλων έργων που διεξάγει.  Επερχόμενες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις, στατικές δοκιμές SRAD κινητήρων, συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα και ανάπτυξη R&D Projects αποτελούν μερικές από τις δράσεις μας. Τεχνική πρόοδος έχει επιτελεστεί με την κατασκευή πολλαπλών SRAD μονάδων όπως ένας flight computer που εξυπηρετεί στην ανίχνευση του απόγειου και την καταγραφή δεδομένων και της δυναμικής συμπεριφοράς του πυραύλου κατά την διάρκεια της πτήσης. Τέλος, ο μηχανισμός απελευθέρωσης των αλεξιπτώτων, τα body tubes υπό κλίμακα πυραύλων, fins καθώς και δοκιμαστικοί κινητήρες αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα αυτού του είδους των τεχνικών μας δράσεων. 

hyperion png

Μέλη Rocketry

Ας γνωρίσουμε τα μέλη που κάνουν αυτό το Project πραγματικότητα.

Rocket Projects

Γνωρίστε τα Project μας.

Υποομάδες

Ας γνωρίσουμε τις υποομάδες του Project.

Όραμα και Στόχοι

Μάθετε για το όραμα και τους στόχους του project.

Επιτεύγματα

Μάθετε για τα «σημεία σταθμούς» και τα επιτεύγματα της ομάδας του Rocketry. (Coming soon!)

Recruitment

Δείτε το οργανόγραμμα του Rocketry και βρείτε την θέση που σας ταιριάζει!

Rocket Launches 2019