Η δεύτερη μέρα των πτήσεων στο Air Cargo Challenge 2019 δεν ήταν η αναμενόμενη για την ομάδα μας. Οι άνεμοι ήταν πάρα πολύ ισχυροί και η πρόκληση για εμάς ακόμη μεγαλύτερη . Ο διαγωνισμός άρχισε με την Nephele III, η οποία μετά από τρεις προσπάθειες δεν κατάφερε να απογειωθεί, εξαιτίας αστοχίας του σκέλους προσγείωσης.

Στην συνέχεια, η πτήση της Aurora ήταν για εμάς και πολλά υποσχόμενη. Από τον χρόνο που σημείωσε, τα κιλά που σήκωσε, και τον ενθουσιασμό που έδειξε το κοινό, αναμέναμε η συγκεκριμένη πτήση να αποτελέσει την πιο επιτυχημένη του αεροσκάφους μας, ωστόσο ο άνεμος δυσκόλευε την προσγείωσή της. Ο πιλότος προσπαθώντας να μειώσει την ταχύτητα του μοντέλου και να το προσγειώσει με ασφάλεια, πραγματοποίησε μία απαραίτητη ανοιχτή στροφή και πέτυχε μία πολύ ομαλή προσγείωση της Aurora. Ωστόσο, τα επιτρεπτά όρια της πτήσης στην μακρινή απόσταση στην οποία κατέφυγε το αεροσκάφος για την επιτυχημένη προσγείωση δεν ήταν ορατά από το σημείο χειρισμού με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή απόκλιση από τα όρια ασφαλείας και η προσπάθεια της ομάδας μας να ακυρωθεί. Δυστυχώς, οι ειδικές σημάνσεις για την οριοθέτηση τοποθετήθηκαν μετά την πτήση του αεροσκάφους μας έπειτα από την σύσκεψη των πιλότων που οργανώθηκε από την επιτροπή, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η δεύτερη προσπάθεια της Nephele III ( μόνο 5 από τις 27 ομάδες ρίσκαραν την πτήση στην 3η φάση του διαγωνισμού με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες αντί του μηδενισμού) δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί παρά την εύκολη απογείωση,την ευστάθεια στις δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς επίσης και τον εξαιρετικό χειρισμό του πιλότου όπως σημειώθηκε την κριτική επιτροπή . Οι δυνατοί άνεμοι οδήγησαν σε χαλάρωση της σύνδεσης της ατράκτου και περιστροφή της ουράς, η οποία με την σειρά της προκάλεσε την απώλεια ελέγχου του πιλότου. Η Nephele ΙΙΙ προσέκρουσε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος και στο μεγαλύτερο της μέρος καταστράφηκε . Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε πως η ομάδα μας αποφάσισε να επιχειρήσει την προσπάθεια ανακατασκευής του αεροσκάφους της στις επόμενες ώρες που της έχουν απομείνει μέχρι τις τελικές πτήσης που θα πραγματοποιηθούν αύριο και να μην συνεχίσει την πορεία της στον διαγωνισμό μόνο με το μοντέλο της Aurora το οποίο θα πραγματοποιήσει αύριο κανονικά την πτήση που είχε προγραμματιστεί. Το εγχείρημα αυτό μας βρίσκει αισιόδοξους και ελπίζουμε η σκληρή δουλειά μας να ανταμειφθεί.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία μας μέσω του λογαριασμός μας στο Instagram https://www.instagram.com/asat_auth/

καθώς επίσης και στο Facebook της ομάδας μας https://www.facebook.com/ASATeuroavia/