Το Aeronautics Project έχει υποδεχτεί το 2021 με έναν πιο δυναμικό και ευέλικτο χαρακτήρα, ενώ οι βελτιωμένες δυνατότητές του, του επιτρέπουν να θέσει μια λίστα με S.M.A.R.T. στόχους.

Καταρχάς, έχει καταφέρει να οπλιστεί με ποικίλα, νέα και ικανά άτομα, τα οποία συνδράμουν σε αξιοσημείωτο βαθμό στη διαδικασία της έρευνας και ανάπτυξης. Πολύ σημαντικό επίτευγμα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, αποτέλεσε το αερόχημα Anemone που έχει σχεδιαστεί επιτυχώς και βρίσκεται πλέον υπό κατασκευή. Επιπρόσθετα, η συνεισφορά της Anemone δεν περιορίζεται στο μέλλον ως πλατφόρμα διεξαγωγής πειραμάτων, εξαιτίας της εκτεταμένης έρευνας του Aeronautics. Σκοπός του τελευταίου είναι να παρέχει στα μέλη των υποσυστημάτων Aerodynamics, Structural και Avionics πολύτιμη εκπαίδευση, η οποία θα συμβάλει αναμφίβολα στη δημιουργία μελλοντικών projects.

image-284d416a-f4a3-44e5-9863-1b9607221a7b

Σημαντικό χαρακτηριστικό της Anemone είναι το ιδιαίτερο σχήμα της ατράκτου, το οποίο αποτελείται από αεροτομές με αποτέλεσμα να μειώνει την οπισθέλκουσα του αεροχήματος και να μην επηρεάζει σε έναν βαθμό την κατανομή της άντωσης της πτέρυγας. Παρόλα αυτά, η μελέτη δεν έλαβε τέλος, διότι ερευνήθηκαν σε βάθος νέες μέθοδοι κατασκευής και εφαρμογής των αισθητήρων. Οι νέοι αισθητήρες θα παρέχουν τη δυνατότητα μετρήσεων της ταχύτητας, υψόμετρου, επιτάχυνσης, δυναμικής και ατμοσφαιρικής πίεσης, καθώς και της ακριβής τοποθεσίας του σήματος.

Αξιοσημείωτο επίτευγμα του Project είναι η αποδοχή του για ακόμα μία φορά στον διεθνή διαγωνισμό αεροναυπηγικής Air Cargo Challenge (A.C.C.).Ο διαγωνισμός δε θα λάβει χώρα το 2021 όπως ήταν καθορισμένο, αλλά αναβλήθηκε για το 2022 μετά από απόφαση της διοργάνωσης, η οποία πάρθηκε λόγω της υφιστάμενης επιδημιολογικής κρίσης. Το Aeronautics ωστόσο, αποβλέπει στην επίτευξη νέων στόχων που θα αποτελέσουν ορόσημο, χάρη στο UAV με το οποίο θα λάβει μέρος, καθώς η σχεδίαση βρίσκεται σε τελικό στάδιο και η κατασκευή μέλει να ξεκινήσει σύντομα. Παρόλη τη δυσμενή εξέλιξη των γεγονότων, ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε στο Air Cargo Challenge 2022 με ένα αερόχημα έτοιμο να αντιμετωπίσει επιτυχώς κάθε πρόκληση!

solar_post_blue1

Τέλος, το Project σχεδιάζει ένα νέο UAV το οποίο θα διεξάγει ανθρωπιστικές και περιβαλλοντικές αποστολές, όπως η έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών προκειμένου να περιοριστούν οι ζημίες στην κοινωνία. Ακόμα, συναρπαστικό είναι πως το αεροσκάφος θα τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια, μέσω μεθόδων που ερευνά η ομάδα. Ο αυτόματος πιλότος του πρώτου θα ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς το Project έχει ήδη πραγματοποιήσει έρευνες και δοκιμές σχετικά με το λογισμικό του. Παράλληλα, η ομάδα μελετά καινοτόμες μεθόδους προκειμένου να λαμβάνει απευθείας δεδομένα από το UAV.

Το Aeronautics για ακόμα μία χρονιά έχει φέρει στο προσκήνιο σημαντικά επιτεύγματα, συνεχίζει να εξελίσσει την τεχνογνωσία του και ελπίζει το 2021 να είναι ακόμα αποδοτικότερο!

image-9541e8e9-daf3-4b21-9d8c-9695ff06ebee
Κατηγορίες: Aeronautics