Η εταιρία CMAD. ARGOUDELIS & COS.A. ανακοινώνει την συνεργασία της με την ASAT

Η εταιρία CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. υποστηρίζει ως Χάλκινος Χορηγός την ερευνητική ομάδα «A.S.A.T. (Aristotle Space & Aeronautics Team, project Sirius Engine)», δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στην προσπάθεια της φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η CMA προσφέρει αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι θα ενσωματωθούν στα ηλεκτρονικά συστήματα του κινητήρα για να το μελετήσουν κατά τη διάρκεια των στατικών δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν.

Το Rocketry department της ASAT, προκειμένου να πραγματοποιήσει δοκιμές των SRAD κινητήρων της, έχει ανάγκη από αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας, που προσφέρουν μετρήσεις ώθησης και πίεσης. Το έργο αυτό είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις αναφορικά με τον αισθητήρα πίεσης, για το εύρος των τιμών και την μέθοδο σύνδεσης με συστήματα data acquisition. Η CMA μετά από επικοινωνία με την ASAT κατανόησε πλήρως τις απαιτήσεις και το όραμα του project και παρείχε τον κατάλληλο αισθητήρα πίεσης.

Πιστεύουμε ότι με αυτή τη συνεργασία θα:

  • Υποστηριχθεί το όραμα της ομάδας ASAT.
  • Προγραμματιστούν εκπαιδευτικά σεμινάρια στο σπίτι για να μάθετε για αυτές τις τεχνολογίες και πώς μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.
  • Κοινές εκδηλώσεις για τον ίδιο σκοπό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Rocketry και Aeronautics Departements παρουσιάζονται παρακάτω:

Κύριο όραμα του Rocketry Department αποτελεί η διάδοση της πυραυλικής επιστήμης σε εθνικό επίπεδο, η απόκτηση τεχνογνωσίας και η συμμετοχή σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς πυραυλικής. Υψηλά επίπεδα αφοσίωσης ως προς την επίτευξη των παραπάνω στόχων υποδηλώνουν η συμμετοχή της ομάδας, τόσο στον παγκόσμιο διαγωνσμό πυραυλικής Spaceport America Cup (SAC), όσο και στον European Rocketry Challenge (EuRoC).

Η ASAT αποτελεί την πρώτη και μοναδική Ελληνική φοιτητική ομάδα που καταφερε την επιτυχημένη εκτόξευση δυο πυραύλων υψηλής ισχύος κατά τη συμμετοχή της στους παραπάνω διαγωνισμούς, τα έτη 2021 και 2022. Σκοπός μας στους παραπάνω διαγωνισμούς ήταν ο σχεδιασμός, η κατασκευή και εκτόξευση ενός πυραύλου και η ασφαλής ανάκτησή του.

Αντικείμενο έρευνας του Aeronautics Department είναι η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), η οποία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την αεροδυναμική και κατασκευαστική μελέτη και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων. Πολλά από τα UAVs αναπτύσσονται με την προοπτική να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως ο Air Cargo Challenge (ACC). Στον διαγωνισμό αυτό, οι ομάδες κρίνονται για την ικανότητα του αεροχήματος να ικανοποιεί συγκεκριμένες αποστολές που περιλαμβάνουν ανύψωση φορτίων, εντός μίας χρονικά προκαθορισμένης πτήσης. Από τις συμμετοχές του 2017 και του 2019 στον διαγωνισμό Air Cargo Challenge, η ASAT βρίσκεται στην πρώτη και δεύτερη θέση ανάμεσα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Ελλάδας και των Βαλκανίων, ενώ συγκαταλέγεται πλέον στις 10 καλύτερες ομάδες αεροναυπηγικής του κόσμου! Αυτή είναι μία θέση που κατάφερε να διατηρήσει το 2022, μέσα από την εκ νέου συμμετοχή της στον διαγωνισμό Air Cargo Challenge με ένα καινούργιο, βελτιστοποιημένο για τον διαγωνισμό UAV, με το όνομα Aeolus.

Ένα σημαντικό εγχείρημα του Aeronautics Department, λόγω του ανθρωπιστικού του χαρακτήρα, είναι η σχεδίαση και κατασκευή ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος το οποίο θα τροφοδοτείται από ηλιακή ακτινοβολία και θα έχει ως αποστολή τον εντοπισμό πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις. Η τροφοδότηση του UAV με ηλιακή ενέργεια επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία πτήσης και, την ίδια στιγμή, δείχνει το ενδιαφέρον της ομάδας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, το αερόχημα θα διαθέτει σύστημα αυτόματου πιλότου για την αυτόνομη πτήση του, ενώ θα υπάρχει και σύστημα τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού έκτακτης ανάγκης αξιοποιώντας το δίκτυο 4G / LTE. Η επιτυχής κατασκευή και πτήση του ηλιακού UAV “Phoenix” θα προσφέρει έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών στα πρώτα λεπτά εξάπλωσής τους, έτσι ώστε τα απαραίτητα μέτρα να λαμβάνονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Περισσότερες πληροφορίες για την CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A.:

Η CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των Ναυτιλιακών & Βιομηχανικών Αυτοματισμών που προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες παγκοσμίως για περισσότερα από 35 χρόνια. Βρίσκεται στον Πειραιά σε ιδιόκτητο κτίριο 1400m2.

Είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018 από την ABS, παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή υπηρεσιών ταξινόμησης για θαλάσσια και υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία. Τα πιστοποιητικά ισχύουν για το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εγκατάσταση, το σέρβις, τη συντήρηση, το εμπόριο, το εμπόριο και την πώληση ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών, πνευματικών, υδραυλικών εξαρτημάτων, αυτοματισμών, πάνελ και συστημάτων στη ναυτιλιακή, βιομηχανική και ενεργειακή αγορά. Επίσης, η CMA κατάφερε πρόσφατα να πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22301:2019 & ISO 27001:2013, από τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική Εταιρεία Πιστοποιήσεων με την επωνυμία EUROCERT. Η CMA είναι επίσης μέλος μεγάλων παγκόσμιων ενώσεων στη ναυτιλιακή αγορά για την προμήθεια των προϊόντων της.

Περισσότερες πληροφορίες για την ASAT:

Η Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT) αποτελεί τη μεγαλύτερη ερευνητική, φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής στην Ελλάδα και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Το πρώτο βήμα σε αυτήν την προσπάθεια επιτέλεσαν 12 φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, το 2015, δημιουργώντας το Aeronautics Department. Το εγχείρημα της ASAT υποστηρίζεται από το εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, στο οποίο υπάγεται η ομάδα από την ίδρυσή της.

Σήμερα, η οικογένεια της ASAT έχει μεγαλώσει κατά πολύ και παράγει ερευνητικό έργο με δύο διαφορετικά departments, το Aeronautics και το Rocketry.

μην σταματασ εδω

περρισοτερα νεα

Μετάβαση στο περιεχόμενο