ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ

ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ASAT ΚΑΙ ΤΟΥ AERONAUTICS DEPARTMENT (2015)

Με πρωτοβουλία φοιτητών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών δημιουργείται το πρώτο department της ASAT, προσανατολισμένο γύρω από την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs) για τη συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό Air Cargo Challenge.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ROCKETRY DEPARTMENT (2016)

Η επέκταση της δραστηριοποίησης της ASAT στον χώρο της πυραυλικής επιτυγχάνεται με το Rocketry Department, το οποίο ασχολείται με την ανάπτυξη ερευνητικών πυραύλων.

AIR CARGO CHALLENGE 2017

To Aeronautics Department συμμετέχει για πρώτη φορά σε διεθνή διαγωνισμό με το UAV Nephele II και καταλαμβάνει τη 12η θέση παγκοσμίως.

AIR CARGO CHALLENGE 2019

Η δεύτερη συμμετοχή του Aeronautics Department στον ACC γίνεται με 2 UAVs (Nephele III και Aurora), τα οποία καταλαμβάνουν τη 10η και 12η θέση, ενώ βρίσκονται στην κορυφή των βαλκανικών ομάδων.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ (2019)

Το Rocketry Department εκτοξεύει επιτυχώς τους πρώτους subscale πυραύλους του, H1 και H2.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ PROJECT PHOENIX (2020)

Ξεκινάει η σχεδίαση του ερευνητικού project Phoenix, ενός ηλιακά τροφοδοτούμενου UAV με στόχο να εντοπίζει δασικές πυρκαγιές.

SPACEPORT AMERICA CUP 2021 Virtual

Η πρώτη συμμετοχή του Rocketry Department σε διεθνή διαγωνισμό δυστυχώς γίνεται διαδικτυακά λόγω του COVID-19, όμως η ομάδα καταφέρνει να κατακτήσει την 20η θέση από τις 76 συμμετοχές.

EUROPEAN ROCKETRY CHALLENGE 2021

Το Rocketry Department εκτοξεύει τον πύραυλο Selene, καθιστώντας την ASAT την πρώτη ελληνική φοιτητική ομάδα που έχει εκτοξεύσει πύραυλο υψηλής ισχύος.

SPACEPORT AMERICA CUP 2022

Το Rocketry Department γίνεται η πρώτη ελληνική φοιτητική ομάδα που εκτοξεύει πύραυλο στο πλαίσιο του μεγαλύτερου διεθνούς διαγωνισμού πυραυλικής, ο οποίος λαμβάνει χώρα στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. Η ομάδα έλαβε θετικά σχόλια για την τεχνική της κατάρτιση, αλλά και την ασφαλή ανάκτηση του πυραύλου Andromeda..

AIR CARGO CHALLENGE 2022

Μεγάλη επιτυχία για το Aeronautics Department αποτέλεσε η συμμετοχή του στο πρώτο Air Cargo Challenge μετά την περίοδο του COVID-19, όπου διαγωνίστηκε με το UAV Aeolus και κατάφερε να πετύχει την 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο