Η πρώτη πτήση της Aurora στέφθηκε με επιτυχία!

Στις 27 Μαΐου 2019, το Aeronautics μετέβη στη Λάρισα για την πρώτη πτήση της Aurora. Η Aurora είναι ένα μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV)τύπου Glider και αποτελεί τη μία από τις δύο συμμετοχές της Α.S.A.T. στον φετινό διαγωνισμό Air Cargo Challenge (ACC) στην Στουτγάρδη. Να τονιστεί ότι, παράλληλα, υλοποιείται και η κατασκευή της Νεφέλης (Nephele), της δεύτερης συμμετοχής, έναν διαφοροποιημένο σχεδιασμό από την Aurora.
Μία μέρα πριν την αναχώρηση για την Λάρισα, φροντίσαμε να ολοκληρώσουμε όλες τις απαραίτητες προεργασίες. Η αγωνία μας έκανε να θέλουμε να ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί ώστε να έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας για δοκιμαστικές πτήσεις. Και το ταξίδι λοιπόν ξεκινάει. Φτάνοντας στην Λάρισα, όλοι περιμέναμε τον πρώτο έλεγχο από τον πιλότο μας. Το θετικό του νεύμα κορύφωσε την αγωνία και μας έδωσε αυτοπεποίθηση πως κάτι καλό έρχεται.
Η Aurora πήρε θέση στον διάδρομο απογείωσης και σε λίγα λεπτά η πρώτη πτήση ήταν γεγονός. Η εύκολη προσγείωση και απογείωση στα απαιτούμενα μέτρα, καθώς και η εξαιρετικά σταθερή πτητική συμπεριφορά ήταν κάποια από τα κύρια χαρακτηριστικά. Η καλή πρόβλεψη των αεροδυναμικών συντελεστών και των συντελεστών ευστάθειας και ελέγχου ήταν εμφανής. Η μέγιστη ταχύτητα που απέκτησε ήταν 102 km/h. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως η πτήση της Aurora έδειξε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης της κατασκευής, καθώς και της προσάρτησης των ηλεκτρονικών υποσυστημάτων.
Κάνοντας μία ανασκόπηση της ημέρας,ήταν σαφές πως καθώς έφτανε η μέρα της πτήσης, τα συναισθήματα μας ήταν ανάμεικτα. Από την μία η αγωνία και οι φόβοι για το αν θα πραγματοποιηθεί επιτυχώς, από την άλλη όμως η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις και την σκληρή δουλειά. Εν τέλει, οι επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις όμως μας άφησαν ένα και μόνο συναίσθημα, το οποίο διακρίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, περηφάνια!

μην σταματασ εδω

περρισοτερα νεα

Μετάβαση στο περιεχόμενο