Μια πρώτη επιτυχία φέρνει το "AcubeSAT" στην Ολλανδία για να «Πετάξει τον Δορυφόρο του»|Φάση 2η

Τη Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, η ομάδα μας συναντήθηκε με τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Ευστράτιο Στυλιανίδη με επίκεντρο της συζήτησης την εξέλιξη του project «AcubeSAT». Ο Αντιπρύτανης ενέκρινε την υποβολή της αίτησης για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Fly Your Satellite» της ESA, εκπροσωπώντας το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνεπώς η αίτηση στάλθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Το CubeSat Project της A.S.A.T.

Το project ασχολείται με την έρευνα, το σχεδιασμό και τη κατασκευή ενός νανοδορυφόρου τύπου cubesat κυβικών διαστάσεων 34x10x10cm που περιέχει ένα πείραμα βιολογικής φύσεως το οποίο μελετάει τη συμπεριφορά των ευκαρυώτικων κυττάρων σε συνθήκες διαστήματος. Στο σχεδιασμό και τη κατασκευή του “AcubeSat” συμμετέχουν 38 φοιτητές από διάφορα τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και από άλλα ιδρύματα. Τα μέλη του συγκεκριμένου project αποτελούνται κυρίως από τμήματα όπως Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φυσικής, Πληροφορικής, Ιατρικής, Βιολογίας και Χημικών Μηχανικών, συμβάλλοντας συνολικά με τις γνώσεις τους στον επιτυχή σχεδιασμό της αποστολής του νανοδορυφόρου.
AcubeSAT's inside
Τη Τετάρτη 6 Νοεμβρίου λάβαμε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού του προγράμματος FlyYourSatellite, όπου τα νέα ήταν ευχάριστα. Καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Στη 2η φάση τα μέλη του project θα παρευρεθούν από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2019 στο ESTEC στην Ολλανδία όπου θα γίνει η παρουσίαση του νανοδορυφόρου και θα πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα κάνουν οι διοργανωτές για περαιτέρω αξιολόγηση. Επιπλέον κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις και workshops που διοργανώνει το πρόγραμμα.


AcubeSat at TIF HELEXPO 2019
AcubeSat at TIF HELEXPO 2019

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμβολή των εταιριών-συνεργατών που στήριξαν τη προσπάθεια μας, όπως RGCC, SITAEL HELLAS, Prisma Electronics S.A., BETA CAE Systems, B&T Composites, Hellagrolip, Woodtech, Metalonica, Technometal, Solidworks, FIBRAN, των εργαστηρίων του ΑΠΘ καθώς και των καθηγητών Κύρου Υάκινθου, και Άλκη Χατζόπουλου.

A.S.A.T.’s Blog

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για τις εξελίξεις του διαγωνισμού. Οι φοιτητές που θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία, θα μας μεταφέρουν με λεπτομέρεια τα γεγονότα του διαγωνισμού.
https://www.youtube.com/watch?v=ymzaP00ZwnQ

μην σταματασ εδω

περρισοτερα νεα

Μετάβαση στο περιεχόμενο